Våra produkter
Råvaran
Projekt

Användningsområden

Hampa till ditt projekt

Utöver byggindustrin har industrihampa har en mängd olika användningsområden.
Här finns flera applikationsområden att inspireras av.

Bilindustrin

Hampafiber kan användas i tillverkningen av fordonskomponenter, särskilt i interiören av fordon som dörrpaneler, instrumentbrädor och säten.

Textilindustrin

Hampa används för att producera textilmaterial till kläder, skor och accessoarer. Hampakläder är kända för sin hållbarhet och andningsförmåga.

Möbelindustrin

Hampa kan användas både till möbeltyger och fyllnadsmaterial. Den kan också bearbetas till en träliknande massa för att skapa lätta och starka möbler.

Papper och förpackningsindustrin

Papper och förpackningsmaterial av hampafiber kan vara ett mer hållbart alternativ till traditionella pappersprodukter.

Biokompositer

Hampfiber används som förstärkande material i biokompositer. De kan användas i tillverkningen av olika produkter som tex bygg- och konstruktionsmaterial.

Energi och bränslen

Hampa kan användas för att producera biodiesel och andra biobränslen. Dessutom kan hampa användas för att skapa pellets för energiproduktion.

Miljörehabilitering

Hampans snabba tillväxt och djupa rotsystem gör den användbar för miljörehabilitering. Den kan både minska markerosion och förbättra jordkvaliteten.

Tekniska material

Hampafiber används i tillverkningen av tekniska material som rep och snören. Hampans hållbarhet och stränghet gör den användbar inom olika tekniska tillämpningar.

Vill du använda vår hampa till ett projekt?

Tveka inte att höra av dig