white Ekolution logo.png
Ekolution tillverkar miljövänliga, bio-baserade och energisnåla byggmaterial av hampafiberisolering och hampakalk.
 
För oss är det viktigt att vi gör miljömedvetna val av bostäder, kontor, skolor eller industribyggnader. Vi tror på ett hälsosamt ekosystem., en cirkulär ekonomi med det klimatsmarta hem och städer i fokus.
 
Ekolution vill därför vara det självklara valet när vi ska bygga nytt för framtiden, kommande generationer.
 
En balans mellan ekonomi, etik och ekologi. 

Hampafiberisolering och Hampakalk reglerar effektivt temperaturen och luftfuktigheten i en byggnad och i en del fall elimineras även behovet av värme- och kylsystem, vilket resulterar i betydande energibesparingar. 

Samhället måste omsorgsfullt välja hållbara och bio-baserade byggmaterial för att lyckas vända den rådande trenden som byggbranschen är beroende av idag.  I strävan att energieffektivisera våra hem, byggs hus med syntetiska material förses hus idag ofta med plastfolie/tätskikt. Detta för att skapa en tät konstruktion. Detta kan emellertid få negativa effekter och generera skador på byggnaden samt skapar toxiska inomhusmiljöer. 

 

I FN:s klimatpanel och deras sista rapport "agenda 2030"  krävs en minskning med 45 procent av de globala koldioxidutsläppen till 2030.

Här ser vi vårt ansvar att förse samhället med hållbara och koldioxidnegativa prefabricerade hampakalk paneler och hampafiberisolering. 

Vi projekterar och utvecklar klimatsmarta byggmaterial som ligger i framkant och för att skapa framtidens hållbara hus och byggnader.

Skärmavbild 2020-11-04 kl. 18.38.05.png

Vi projekterar med naturmaterial som ligger i framkant och för att skapa allt bättre byggnader med hållbarhet som det centrala temat.

Våra hus projekteras med hänsyn taget till helheten. Där våra bio-baserade material ger byggnader som har minimalt med underhåll, lång livstid och låga driftskostnader. Samtidigt försöker vi gå ett steg längre - ta fram hus som skapar andra betydande mervärden, som  trivsamma, hälsosamma och naturliga inomhusklimat. 

Vi har valt att tillverka alla klimatsmarta byggsystem i vår fabrik, detta för att möjliggöra produktion oavsett väderlek och för att bättre kontrollera kvalitén innan de fraktas vidare till byggplatsen.

Våra hus ritas i samarbete med arkitekter som brinner för en god arkitektur, tidlös design och får en hållbar framtid. 

Våra hus uppfyller framtidens energi-krav och är tillverkade med betydande mervärden för samhället, ekonomin och miljön. Vi ser att vi kan skapa en cirkulär ekonomi genom att etablera samarbeten med landsbygden, kommuner och näringsliv.