Vi tror på en grön byggrevolution. Klimatsmarta hus för en hållbar framtid.
Ekolution tillverkar klimatsmarta och energisnåla byggmaterial av hampafiberisolering och hampakalk.

Tillsammans med våra arkitekter och konstruktörer ser vi till att ni får er byggnad eller drömhus exakt som ni vill ha det, både utseendemässigt och funktionellt.
 
För oss är det viktigt att vi gör miljömedvetna val av bostäder, kontor, skolor eller industribyggnader. Vi tror på ett hälsosamt ekosystem., en cirkulär ekonomi med det klimatsmarta hem och städer i fokus.
 
Ekolution vill därför vara det självklara valet när vi ska bygga nytt för framtiden, kommande generationer. En balans mellan ekonomi, etik och ekologi. 

I strävan att energieffektivisera våra hem, byggs hus med syntetiska material. Husen förses ofta med plastfolie/tätskikt för att skapa en tät konstruktion, detta kan emellertid få negativa effekter och generera skador på byggnaden samt skapa toxiska inomhusmiljöer. 

 

Hampafiberisolering och Hampakalk reglerar effektivt temperaturen och luftfuktigheten i en byggnad och i en del fall elimineras även behovet av värme- och kylsystem, vilket resulterar i betydande energibesparingar. 

Samhället måste omsorgsfullt välja hållbara och biobaserade byggmaterial för att lyckas vända den rådande trenden som byggbranschen är beroende av idag.

 

FN:s klimatpanel och deras sista rapport "agenda 2030", där enligt beräkningar krävs en minskning med 45 procent av de globala koldioxidutsläppen till 2030.

Här ser vi vårt syfte att förse samhället med hållbara och koldioxidnegativa prefabricerade hampakalk paneler och hampafiberisolering. 

Vi projekterar och utvecklar klimatsmarta byggmaterial som ligger i framkant och för att skapa framtidens hållbara hus och byggnader.

Vi projekterar med naturmaterial som ligger i framkant och för att skapa allt bättre byggnader med hållbarhet som det centrala temat.

Våra hus projekteras med hänsyn taget till helheten. Där våra material ger byggnader som har minimalt med underhåll, lång livstid och låga driftskostnader. Samtidigt försöker vi gå ett steg längre - ta fram hus som skapar andra betydande mervärden, som  trivsamma, hälsosamma och naturliga inomhusklimat. 

Vi har valt att tillverka alla klimatsmarta paneler i vår fabrik, detta för att möjliggöra produktion oavsett väderlek och för att bättre kontrollera kvalitén innan de fraktas vidare till byggplatsen.

Våra hus ritas i samarbete med arkitekter som brinner för en god arkitektur, tidlös design och får en hållbar stadsutveckling. 

Våra hus uppfyller framtidens energi-krav och är tillverkade med betydande mervärden för samhället, ekonomin och miljön. Vi ser att vi kan skapa en cirkulär ekonomi genom att etablera samarbeten med landsbygden, kommuner och näringsliv. Hampa går att förädla till tusentals produkter och här ser vid möjligheten att skapa tusentals arbets-tillfällen. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Edin Ikon
  • Black Twitter Icon
  • YouTube - svarta cirkeln

+46 705 29 90 80