top of page
M1 - V5.jpg

Ekolutionhome™

Klimatsmarta Attefallhus 

Naturlig skandinavisk design

Våra hus representerar framtidens boende.

 

Hus som är hållbara med naturmaterial som gör ett stort intryck. Detta samtidigt som de lämnar ett litet fotavtryck på klimatet.

En stilfull, naturlig design skapar ett harmonisk intryck runt vårt första Attefallshus. Fasaden är bygg i trallträ och färg pigmentet är en ren och naturlig trätjära. Vid val av material har beständighet, hållbarhet och kvalitet varit i fokus.

Därför är våra attefallshus uppbyggda med naturmaterial, kvalitets isolering av hampafiber. Ett färdigt koncept med förnyelsebara material är unikt på marknaden.

Husen är skapade för att förena människan med naturen. Stora fönsterpartier i designen bjuder in omgivningen och minskar barriären mellan invändigt och utvändigt. Detta i kombination med den invändiga björkplywooden skapar en skön, varm och naturlig inomhusmiljö.

M1 - V8.jpg

Naturliga fasader.
Naturlig känsla.

 

Sunny.jpg
T65R4D (1).jpg

Ekolution® Hampafiberisolering utgör en viktig komponent i konstruktionen.

Tack vare isoleringens unika egenskaper binder konstruktionen stora mängder koldioxid, sänker energibehovet, och skapar en inomhusmiljö helt fri från allergener och skadliga emissioner. Konstruktionen är utformad för året -runt-boenden.

Fasaden utgör en central punkt i husets estetik och gestaltning. Fasaden har även en viktig teknisk funktion. Som den yttre skölden mot väder och vind, får den utså ett tufft klimat. Det är därför viktigt att välja bra material som är beständiga och åldras vackert. Därför har vi på ekolutionhome valt att använda fasadpanel från tallträd. 
 
Träpanelen behandlas och målas med trätjära från Auson, Denna kombination skapar en fasad som inte bara är vacker men även naturlig och beständig över tid.

pine-tree-closeup-photo.jpg
IMG_5356.JPG

 
Träpanelen behandlas och målas med trätjära från Auson, Denna kombination skapar en fasad som inte bara är vacker men även naturlig och beständig över tid.

M1 - V7.jpg

Vackra takfönster

I ett ekolutionhome hus njuter du av himmel och stjärnor i vårt unikt designade och mysiga sovloft. Vackert designade takfönster ger extra rymd och plats uppe på våårt mysiga sovloft. 
 

M1 - V4.jpg
BLACK Facade Metal Roof.jpg
GREY Facade Metal Roof.jpg
white kitchen white walls.jpg

Det är insidan som räknas

Det som särskiljer ekolutionhome ytterligare är insidan.

Hampafiberisolering björkplywood och smartförvaring är alla egenskaper som ger den dess unika karaktär.

Naturisoleringen ger den en förmåga att reglera fuktnivåer och får huset att "andas". En harmonisk, varm och exklusiv känsla i ett hem som andas friskt och hälsosamt!  

Planlösning med design och omtanke

Vi har valt att designa fyra olika, riktigt genomtänkta planlösningar.

Detta för att ge bästa möjliga val till våra kunder men också för att vi jobbar med kreativa och visionära arkitekter och inredningsarkitekter.

Förvaring är A och O i mindre hus. Därför har vi designat kök, vardagsrum och trappa med smarta förvarings lösningar.  

Skärmavbild 2021-06-03 kl. 21.12.36.png
Skärmavbild 2021-06-03 kl. 21.12.12.png
Stairs.jpg

Smart förvaring - compact living

Den smarta innovativa förvaringen gör att du maximerar varenda vrå i huset. Trappan upp till sovloftet är skräddarsydd för detta hus och skapar en tillgänglighet utan att kompromissa med yta. Det lilla huset med den stora känslan, takrymden i kombination med stora fönsterpartier gör att man kan drömma sig bort!

M1 - V9.jpg

Vi designade badrummet precis under sovrummet. Den är full utrustad med tvättställ, dusch, vägghängd toalett, handdukstork, spegelskåp och övriga detaljinstallationer. Stilfulla och klassiska val av kvalitéts kakel och klinker. Badrummet är också förberett för installation av tvättmaskin.

Fullt utrustat badrum med premium val.

M1 - V10 (1).jpg

Smarta och energibesparande funktioner

Våra hus kommer förberedda med en rad smarta funktioner som möjliggör bättre energiprestanda och möjlighet att styra dit hus från mobilen.

Alla lampor in och utvändigt har Wifi funktion så du kan tända och släcka med nallen. Du kan även reglera radiatorer och golvvärme med ett enkelt klick.

Om du vill sätta på varmvattenberedaren dagen innan du anländer så styrs även detta via din telefon.

Inte nog med att du får ett smart hus, du får också ett inbyggt FTX system som återvinner upp till 90% av av värmen från inomhusluften. Denna mekaniska fläkt går även att köra som vanlig ventilation.

Med detta system blir det bättre inomhus luft och du slipper slösa på värdefull energi. Alla våra hus är också förberedda för luftvärmepump så du slipper borra genom fasaden om du önskar montera detta direkt eller senare.

Smart Gadgets
bottom of page